måndag 26 mars 2007

Galway

I fredags efter jobbet blev det en pub som vanligt. Den här gången The Bell som ligger på vägen hem. Där samlades ett gäng som tog farväl av en kille som slutade och skulle vidare hem till Sverige. Jag slutade också kvällen tidigt och stack hem vid ca 9-tiden. Planen var att komma upp tidig på lördagen och åka på utflykt till Galway. Kolla gärna här också.

Jag kom ner till stan vid 9-snåret och köpte en smarrig sandwich som är så himla goda. Min favorit är med Coleslaw (tror jag det heter, vitkål med majonnäs eller nåt) ost och kyckling. Man får dem gjorda direkt och det är väl motsvarigheten till våra korvkiosker. Jag missade precis en buss men kom med bussen som gick kl 10. Busstationen i Dublin är helt ok och det är inga svårigheter att fatta vilka bussar som går och varifrån de går. De har ett system med gater ungefär som på en flygplats. Tanken var att bara åka över dagen någonstans och att det blev just Galway var nog mest att det ligger lagom långt borta för jag ville åka buss och se lite av inlandet i Irland. Galway ligger på andra sidan ön, på västkusten så jag korsade alltså ön. Resan tog ca 4 timmar och det var en rätt trevlig resa med jättebra långfärdsbuss med gott om plats för benen. Billigt är det också. 17 euro Tur & Retur. Bussen gick bara 30 minuter försent vilket inte känns som någonting.

Speciellt inte efter i torsdags då jag åkte till köpcentret efter jobbet för att handla lite. Jag skyndade mig att handla så att jag inte skulle missa bussen 16.40. Redan halv fem stod jag vid hållplatsen om bussen ev skulle gå för tidigt vilket också händer. 18.20 kom den som var den tredje bussen. De två första kom bara inte. Jag kunde ju klart gått hem istället men jag orkade inte och hade blivit vansinnig om jag gått och bussen kört om mig på vägen. Efter att ha väntat en halvtimme var jag sur men sen övergick det i någon slags rekordjakt. Tvåtimmars gränsen sprack dock inte. Men en timme och femtio minuter stod jag och väntade.

Men jag kom på bussen till Galway och jag måste säga att det var ett rätt häftigt landskap passerade vi med bussen. Påminner en del om Skåne men inga skogar alls. Möjligtvis någon liten dunge här och var. Irland kallas ju för Den Gröna Ön och det förstår jag nu. Gröna ängar med stenmurar och får överallt. Inget verkar odlas för jag såg inga brukade åkrar överhuvudtaget. Bara ängar med får och ibland lite kor. Det såg ut som en stor golfbana alltsamman faktiskt. Fåren fixar så att gräset är kort och ser välskött ut. Bussen passerade ett antal småbyar som alla såg väldigt kul ut och man ville gå av och utforska. Måste hyra en bil snart och åka runt litegrand, då kan man ju stanna var man vill. Efter fyra timmar ca så var jag i alla fall framme i Galway och steg ut ur bussen till ett strålande väder och säkert 18 - 20 grader varmt.

Galway verkar vara en jättetrevlig stad mycket finare än Dublin faktiskt. I alla hörn fanns det gatumusikanter och alla människor verkade vara på gott humör, säkert på grund av det fina vädret. Jag gick runt ett par timmar, tog en öl och gick och klippte mig vilket jag borde gjort för länge sen (det var länge sen). Jag gick omkring i centrum först men sen gick jag ner i hamnen där det satt och låg massor av folk på gräsmattorna och solade och drack öl. En riktig sommardag faktiskt och jag fick också min första glass.

Halv sex tog jag bussen tillbaks igen. Lite tidigt kanske men jag ville inte missa lördagkvällen i Dublin. Väl hemma igen så hittade jag några vänner på en pub och det slank väl ner en och annan öl den kvällen också.

Söndagen blev väldigt lugn. Jag var ute en sväng och handlade lite mat men annars höll jag mig mest hemma och städade och tvättade lite.

Sammanfattningsvis får jag väl säga att helgen var jättetrevlig om än lite lugnare än tidigare. Nu vet jag att jag måste hyra bil och ta en lite bättre runda på ön. Inte minst därför att det är ingen höjdare att sitta på buss utan toalett när man druckit öl i Galway....

Ha det....

söndag 18 mars 2007

St Patricks Day


I lördags var det St Patricks Day och man började fira på torsdag och håller på till på måndag. Patrick var den som kristnade Irland redan på 400-talet och detta är en av de största av årets helger. Traditionen bjuder att man drar runt på pubar och dricker mycket öl. Jag gillar traditioner, har jag inte alltid sagt det. Vi var ute som vanligt efter jobbet i fredags och på lördagen tråffades vi vid tio och började firandet. Sen blev det parad och pub igen. Vid 5 var jag slut och åkte hem. Skönt att slippa trängseln för det var ju sanslöst mycket folk i stan.

Nu har syskon och mor bokat flyg hit och kommer vid två olika tillfällen. Synd att jag jobbar så mycket bara, men åtminstonen en dag ledigt per besök måste jag ju kunna ta. Då får jag ta på mina gröna Irländska vandringsskor och hålla ett grönt guideparaply högt i luften. Tänk på det när ni kommer. Vad för kläder ni har med er spelar ingen roll. Här finns så himla mycket folk så man smälter in lika bra med kostym, träningsoverall eller vad som helst. Bra skor är då betydligt viktigare för man går och går hela tiden och skoskav är inget kul.

Våren har kommit hit på riktigt nu och häggen blommar. Folk pysslar i sina trädgårdar och planterar vårblommor. Häftigt att kunna klippa gräset redan nu. Fast det gör man ju å andra sidan på golfbanoena året runt.

Nästa helg tänker jag inte följa med på pub efter jobbet. Istället ska jag upp tidigt på lördagen och sätta mig på en buss eller ett tåg och åka någonannastans. Man kan ju inte bara hålla till på pubarna i Dublin. Vet inte riktigt vart jag ska åka men ska surfa runt lite och leta resmål. Det finns mycket att välja på. Är lite inne på Limerick eller Galway. Jag känner för att sitta på buss och åka igenom inlandet så det kan vara lagom resmål för en dag.

Ska försöka lägga ut lite bilder snart igen.

Ha de…

onsdag 14 mars 2007

WTF


Att Garda som polisen heter här kommer cyklande i flockar genom stan är väl ok men när de har sirener och blåljus på... WTF

Råkade av misstag hänga på till nåt hak där de spelar tekno eller hip hip eller vad det heter med väldig hög ljudnivå. Att det finns folk som gillar det är väl ok men när de har mp3-lurar i öronen... WTF

Att glassbilen här liksom hemma kommer och stör med sin lilla musikslinga är väl ok men när den spelar "Strangers in the night".... WTF

måndag 5 mars 2007

Att slippa resa sig från sängen

Internet finns faktiskt hemma just nu. Jag säger just nu för jag litar inte på att det stannar så länge. men hur som helst. Har du skype så använd det så kan vi tala med varann. Klicka på skypelänken ute till höger så kommer du direkt till mig. Annars heter jag vispop1. Chatta går alltid bra via chattfönstret här intill. Föredrar du någon annan chat så maila mig och säg till vad du använder så får du mitt användarnamn. Jag har MSN, ICQ mm mm. Har jag inte så installerar jag. Jag har också ett nummer att ringa. Det är ett telefonnummer som man kan ringa till från sverige och hamna hos min dator. Maila mig så får du numret om du inte har det. Samtalen kostar bara som vanliga lokalsamtal hemma till vanlig telefon.

På jobbet börjar jag bli såpass van nu också så jag pallar att ha chatfönster igång så på dagtid går det bra att nå mig. Använd chatten härintill eller MSN eller ICQ även då.

Sen kan jag berätta att jag har flyttat. Belgaren flyttade ut eller snarare stack en dag vilket gjorde hyresvärden galen så jag tog över hans gamla lite mindre rum. Det är en dryg tusenlapp billigare vilket är helt ok såklart. Att det är mindre gör faktiskt inget tycker jag. Riktigt mysigt att nå allt från sängen utan att behöva resa sig....