onsdag 28 februari 2007

Lite annat smått o gott

Har upptäckt att jag inte kan lyssna på meddelanden på min telefonsvarare på mitt svenska mobilnummer. Bara så att alla vet det – alltså ingen idé att lämna meddelanden där. Har du redan lämnat mess så fattar du också varför jag inte svarat, inte som jag är ohövlig eller ointresserad. Skicka sms istället eller ring mitt irländska nummer. Har du inte det så maila mig så får du det.

I natt var det visserligen full storm lät det som men våren närmar sig. Det blir varmare och varmare ute och igår såg jag ett träd där jag bor som börjat blomma. Men just nu så ösregnar det så det där jag skrev nyss om vårlikt stämmer inte nu längre. Jag skriver ihop detta på arbetstid under lediga stunder så det blir lite hackigt kanske.

En hård helg

Hej igen!
Tisdag idag och jag börjar vakna till liv igen efter helgen. Det började i fredags när jag och några till tyckte oss förtjäna en öl eller två efter jobbet. Vi klev väl in på puben vid ca halv fem men kom inte därifrån efter bara några öl som planen var utan först när de stängde vid etttiden. Men jag kom ändå upp vid tiosnåret på lördagen, inte utan viss möda ska erkännas.

Efter dusch knallade jag iväg med golfvagnen till macken!!??! och fick där tillverkad en dubbelmacka med massa gott i. Den packade jag ner i bagen och vinkade sen in en taxi som tog mig till golfbanan. Jag slog några hinkar a fyra euro styck, dyrt. Det gick trots allt ganska bra tycker jag. Sist jag spelade var dan innan julafton förra året. Den nya drivern går rakt fram utan slice. Inte så långt som jag vill men att den går rakt är värt mer. Efter drivingranchen gick jag bort till puttinggreenen och slog mig ner med min macka och en kopp kaffe. Rätt kul, för på greenen övade just hela det Irländska landslaget puttar. Jag gick ut och fick vara med. Testade den nya puttern lite men jag föredrar nog den gamla. Jag undrade om jag var ivägen för landslaget men de tyckte att det var helt ok att jag var med. Lånade till och med ut den nya puttern till en kille som tyckte att den var jättebra. Till saken hör att det var landslaget för psykiskt utvecklingsstörda som var där och tränade. De skulle till Kina tror jag det var nästa vecka.

Efter golfen gick jag hem. Ca en timmas promenad vilket var rätt skönt. Jag vilade en stund och tog sen bussen till Shoppingcentret för att köpa nya skor. Jag går så himla mycket här att jag behöver ett par riktigt bra promenadskor. Jag hittade ett par på rea för 60 euro och slog till. Nu ringde en kille från Finland som jag känner litegrand och undrade vad jag skulle göra på kvällen. Eftersom han bor ganska nära SC kom han dit och mötte upp mig. Planen var som igår att ta bara ett par öl på en pub. Men, han är ju finne, (jag har inga fördomar, men) så vi stannade till på Lidl och innhandlade diverse blöta varor.

Hemma hos honom väntade en annan finne och vi korkade upp. Det blev en hel del medan vi tittade på backhoppning??? (finnar är ju också bra på något) och landskampen mellan Irland och England i Rugby. Lite av en hatmatch då detta var första gången sen 20-talet som England tilläts spela på den här speciella arenan. Sist det begav sig blev det bråk och Engelsmännen körde in tanks på banan och ett stort antal Irländare i publiken strök med. Nåväl, såsmåningom begav vi oss till en lokal pub där det var ett himla ös med orkester som spelade Irländsk musik och även jag var uppe på dansgolvet i nån form av ringdans och tjoade, rätt kul. När puben stängde tog vi taxi till en nattklubb men där stannade jag inte länge men klockan var nog ändå ca 4 på morgonen när jag gick den långa vägen hem. tog ca en timma och jag var ganska färdig. När jag kom hem satt finnarna jag bor med och drack whiskey så jag slog mig ned och fick en skvätt jag med. puuuhh...

På söndagen kom jag trots allt upp vid tolv, tog en dusch och begav mig mot city för att få lite mat. Bestämde mig för att promenera och det tog två timmar ca. Efter mat på en kinaresturang tog jag bussen hem och slocknade som en stock och sov i tolv timmar tills klockan ringde 05.30 igen. En hård helg...

onsdag 21 februari 2007

Aliens på besök

Hade besök i helgen vilket var jättetrevligt. Det varade från lördag kväll till tisdag morgon. På lördagskvällen var alla trötta så det blev inte mycket mer än en öl och lite mat och en promenad i centrum. På söndagen tog vi tåget i en halvtimme och hamnade i den lilla orten Howth ( http://en.wikipedia.org/wiki/Howth ) norr om dublin. Howth är en trevlig liten fiskeby med höga kullar runt om och en häftig utsikt över havet och ett par små öar utanför kusten. Väl värt ett besök och jag kan rekommendera korven hot dog Howth footlong. Den är nog den största jag ätit och med alla tillbehör såg hela ansiktet ut som en geggig röra när man åt . Måndagen blev det shopping och jag tror att besökarna fick med sig en del kläder mm hem. Vi hann med några öl då och då också plus besök på kinaresturang.

En annan bra sak med besöket var att mina golfklubbor fanns med på planet. Lämnade dem på förvaring på flygplatsen först men hämtade dem på måndagen. Det tog närmare fyra timmar att åka ut till flyget, åka hem med klubborna och sedan ta sig till shoppingcentret där besökarna höll till. De satt inte direkt och väntade på mig utan var fullt upptagna med alla affärer.

Bilder kommer såsmåningom

PS
Det förra obegripliga inlägget var inte från mig, har ingen aning om hur det har hamnat där. Antingen har någon hackat sig in på min sida eller troligare var jag slarvig på internetcafé och loggade inte ut ordentligt efter mig. Någon efter mig tog då chansen och skojjade till det lite.
DS

onsdag 14 februari 2007

Lite av varje

Ett par rader från jobbet...
Internet hemma får jag nog glömma verkar det som Ingen av oss som bor i huset är villiga att skriva på ett kontrakt för tolv månader. Huset vi bor i är ganska gammalt och slitet och vi tycker att vi betalar för hög hyra för det. De andra säger att de ska flytta så fort deras kontrakt gått ut. De skulle kunna flytta tidigare men då får de inte tillbaks den lagda depositionen. Jag skrev bara på för två månader så jag kan flytta när jag vill. Får se hur jag gör. De andra har skrivit på för betydligt längre tid men deras kontrakt börjar också att löpa ut. Jag godkände inte mer än två månader och efter lite snack gick hyresvärden med på det. Hoppas att Belgaren flyttar i alla fall för han är rätt ding och jobbig att ha att göra med. Han är 28 säger han men uppför sig en sån där tonåring som jag säkert också var när jag var 17. Tror sig veta allt, tror sig ha gjort allt och tror att allt är svart eller vitt. Jobbig. Men jag bara skrattar åt honom vilket gör honom sur.
 
Jobbet går bättre och bättre även om man fortfarande måste fråga en del. Men vissa saker börjar bli rutin nu.
 
Ska försöka komma till tvättmaskinen hemma ikväll. Det rena börjar ta slut. Tvättmaskinen går att öppna ibland efter man tvättat. Annars får man ringa landlorden som kommer och öppnar den med våld. Det försöker det jag mig inte på. Om jag pajjar den då så får jag säkert inte tillbaks min deposition.
 
I helgen får jag besök av G vilket blir kul. Då ska vi ta en liten utflykt utanför Dublin också. Det har jag inte gjort ännu så det blir bra. Rapport kommer.
 
Kan du inte se bilderna på visoipsbilder på Yahoo - skicka ett mail så får du lösenordet om jag tycker att du e betrodd.
Nu e lunchen slut så jag återgår till jobbet. Hej...

söndag 11 februari 2007

Bilder

En gata i centrum med som vanligt massor av folk.
Det ar i narheten av dar jag bor. En av pubarna och kyrkan.
Kvall i Dublin, Oconnel Bridge

Visar lite fler bilder och lagger nagra har och du hittar fler om du klickar pa "vispops bilder pa yahoo" eller har.

fredag 9 februari 2007

Rapport

Sitter på jobbet och har rast så jag hinner skriva ett par rader.
 
Banken är klar nu faktiskt. Har fått både kontonummar, kort och hör och häpna även koden till kortet. Inte dåligt. Väntar fortfarande att hamna på rätt skatt. Den senaste lönen hade de dragit mer än gångerna innan. fattar inte riktigt varför? Men, det gör ju bara att jag får tillbaks mer pengar när allt blir ordnat. Hörde att man dessutom kan göra avdrag. Hyra, arbetskläder, resor och mat. Fattar inte hur det kan vara så när man nästan inte betalar någon skatt alls. Men men, vi får väl se hur det går.
 
Igår fick jag lära mig vad payday traditionen är. Det är att sitta på pub kvällen när man fått lön. Lön får man ju varje vecka och pub måste man ju till på fredag och lördag också så det blir en del pints.
 
Vi är några som ska försöka få biljetter till Landskampen mellan Sverige och Nordirland. Vore kul att åka till Belfast och se en svensk landskamp.
 
Annars flyter det på här. Jag lär mig mer och mer om jobbet och det är bra. Riktigt kul faktiskt. Men jag går upp tidigt och man är rätt slut på kvällarna. Skönt att ha ett arbete som man kan lämna på jobbet. Har ju i många år fått ta med mycket hem. Bra att slippa det.
 
Nu ska jag på igen. Ha de

onsdag 7 februari 2007

I morse

Ringde taxiföraren och undrade om vägen till mig. Han hittade inte i området så jag fick dirigera via telefonen. Igår när jag skulle hem från shoppingcentret, dit jag tog mig efter jobbet, så steg jag på bussen som andre man. Tjejen framför mig frågade föraren om bussen gick till Castleknock. Föraren såg förvirrad ut och tittade på mig. Jo, sa jag, det är dit du ska köra. Men han hade inte en aning. Hade varit i Irland två månader men aldrig i detta området innan. Jag fick stå intill honom och visa vilken väg han skulle köra. Efter ett tag sa jag, nu är det rakt fram tills du kommer till bla bla. Ok sade han och jag satte mig. Men efter bara 100 meter ser han en skylt som visseligen pekade mot Castleknock men inte den vägen han skulle köra. han ssvängde in på den och körde igenom byn från fel håll. Jag hoppade av där jag skulle och sedan såg jag honom börja backa och vända och hålla på.... Nu vet jag varför bussarna är så fucked up.

söndag 4 februari 2007

Några bilder










Här är huset där jag bor

Gatan enom village / Byn
Fler bilder kommer i morgon eftersom min uppkoppling hemma är så dålig.

Söndag med Internet hemma

Hej igen alla!!
Idag sitter jag hemma med hör och häpna ett internet som fungerar lite till och från. Men det är inte bättre än att jag kom in på Aftonbladet och kunde läsa rubrikerna men när jag sen klicckade på länkar så dog uppkopplingen hela tiden. Vi får väl se om jag kommer attkunna skicka detta eller jag måste ta med det till jobbet i morgon och skicka därifrån. Jag saknar verkligen Internet.

Nåväl, idag är det söndag och jag gick upp ganska tidigt och promenerade till Shoppingcentret vilket tog ca 40 min. Nu vet jag var det ligger och hur man hittar dit. Första gången jag gick dit så hade jag varit där dagen innan med buss så jag gick samma väg som bussen hade kört. Det var en bra omväg och tog ca en och en halv timma att gå, ha ha.. Väl där satte jag mog på Starbucks Coffee House med en liten latte till ett värde av Euro 3,15 och väntade på kompisen F. Han är några år yngre än jag och kommer ursprungligen från Rumänien men har bott många år i Sverige. En trevlig kille. Vi gick runt och tittade några timmar innan vi handlade mat och var och en gick hem till sig. Väl hemma tömde jag en maskin tvätt och stoppad in nästa. Samtidigt som maskinen gick (i köket för där är tvättmaskinerna placerade här) började laga mat. Det blev en gryta av något slag med kött, potatis, grönsaker, en påse blandade nötter med frukt och en burk Creme Fraiche. Gott, och har nu ätit en portion och stoppat tre i frysen i BURKAR, ha ha. Det var min tur att städa idag också så jag har svabbat av lite här och var. Inte ett dugg nogrannare än någon av de andra här i huset men såpass att det luktar lite medel i alla fall.

Det är mest med F jag umgås men också lite ned L, Belgaren jag delar hus med. En annan trevlig kille är R. Han är ursprungligen från Seyshellerna, svårstavat det där, men har bott I Sverige i många år men också i England och Australien. Han är några år yngre än F och jag men väldigt lätt och trevlig. Det är intressant och tala med dem och höra om deras olika bakgrund och svårigheter de haft. Här är vi alla liksom mer i samma båt än hemma. Jag träffar också några av de andra svenskarna men det blir mest på helgerna på någon pub. Sprang på en annan liten mer vuxen kille igår på puben som jag tidigare sett på lobbet. Det visade sig att han var dansk och vi bestämde att ta en fika ihop på måndag. Han verkade gilla öl och var ganska rund under fötterna om man säger så. Vi får väl se om vi kan ta nån pubrunda ihop så småningom.

Igår var det som sagt jätteskönt väder och vi promenerade i stort sett hela dagen. Så efter fredagens pubbesök och det myckna gåendet var jag helt slut på kvällen så det bidde ingen pub igår. Däremot slocknade jag som en stock vid 10 snåret och sov till nio idag. Skönt att sova ut.

Om Irland - Tycker att mycket är som hemma faktiskt. Folk är trevliga, klär sig och verkar fungera ungefär som hemma. Däremot finns det en del saker som är lite knepigt här. De kör ju på vänster sida och det är livsfarligt att korsa gator för man vet aldrig säkert varifrån trafiken kommer. Ibland är det enkelriktade gator och då kommer de ju i full fart även på höger sida. Sen är det fruktansvärt mycket trafik här men de kör inte värre än hemma tycker jag. Pubar finns det gott om. Där jag bor finns det tre stycken inom fem minuters promenad och efter en kvarts promenad några till. Börjar lära mig att på de olika pubarna går lite olika slags gäster. Den jag hittills tycker är bäst är faktiskt den som ligger närmast. Den har gäster mellan ca 18 och sjuttio år. Jag avslutade fredagskvällen där och när jag gick vid tvåtiden (pubar stänger alltså inte 11 längre bror) så satt det fortfarande en hel del äldre människor en bra bit över pensionsåldern kvar. Kul, för det är ganska lätt att komma i samtal med dem. däremot är det inte alltid lika lätt att förstå deras Irländska Engelska. En del har kraftig dialekt och då fattar man inte mycket.

Annat som skiljer Irland från hemma är tex att mycket drivs med gas. Där jag bor har vi gasspis och en annan gasmoj i köket som värmer vatten till elementen tror jag. Det är dyrt med gas så många här snålar mycket på värmen. De jag bor med vill ha varmt för här är den alltid igång. Jag har fönster öppet i mitt rum nästan dygnet runt. I badrummet drivs varmvattnet till duschen med nån slags elektrisk moj. Den sitter monterad på väggen och man har inga kranar att vrida på utan man trycker på en knapp och så börjar det spruta varnvatten ur duschen och den för ett fasligt liv. Skulle man däremot vilja bada i badkaret, vilket vi inte får för det läcker vatten, så vrider man på kranarna och där kommer varmt vatten från gasmojen i köket. En annan sak de inte har fattat här är att man kan ha blandare i tvättställ och diskbänk. Här har de en kran i var ände, en med varmt och en med kallt vatten. Det gör att när man ska tvätta sig så skållar man ena handen medans den andra fryser till is. En annan rolig sak som jag nog bara har hört ryktesvägen och kanske är någon slags Klintbergare är att anledningen till att de har vattenledningarna dragna utanpå husen istället för inne i väggarnas isolering är att när ledningarna fryser på vintern är det mycket lättare att tina upp dem med gasbrännare utanpå än om de går inne i väggarna....

Jag började som sagt att jobba skarpt i fredags och det gick väl som det gick, ha ha. Men så har det tydligen varit för alla nya att man kastas in utan att egentligen veta vad man gör. I morgon så börjar jag jobba efter schema och eftersom det inte går bussar så tidigt där jag bor så får jag taxikuponger av arbetsgivaren. Helt ok att bli hamtad med taxi på morgonen.

Jag lägger till några bilder ovan också om det går. Annars fyller jag på med dem i morgon.
Ha det så gott.

lördag 3 februari 2007

Varvader

Halla igen,
Med varvader menar jag att det kanns som om det vore en dag med sol i maj hemma, det har inget med varv att gora. Ha, obegripligt ibland utan a,a och o....
Lordag har och jag och en kompis har gatt in till stan genom den stora parken Phoenix Park. Det tog ett par timmar och nu har vi kakat kina mat och ar ganska slut. Kompisen at nagon slags kinesisk tradiotinell ratt som var gigantiskt stor. En stor salladsskal full med mat. Servitrisen sa att den inte var speciellt stark men den gick i princip inte att ata. Jag smakade, grymt stark. Nu sitter vi har pa ett internetcafe och skriver lite hem.
 
Igar borjade jag att jobba pa riktigt och jag maste erkanna att jag kande mig ganska dum. Jag fattade inte mycket. Men kunderna verkade inte fatta att jag inte heller gjorde det och de flesta var nojda med den hjalp jag kunde erbjuda. Men det ar faktiskt ganska kul tycker jag och jag hoppas att jag ska forsta snart vad det ar jag gor. Det ar kanonvader har idag. Solen skiner och det ar varmt och skont. Igar var jag pa en lokal pub och dar traffade jag faktiskt en till i min alder. En dansk kille som jobbar pa samma foretag som jag. Kul med nagon vuxen till.
 
Jag ska ta och skriva lite mer hemma ikvall och i morgon och sen lagger jag till det pa bloggen pa mandag.
 
Ha det bra alla