tisdag 30 januari 2007

Om helgen

Hej där!!
ÅÄ och Ö igen. Nu har jag installerats på min arbetsplats med dator och sitter här en stund efter arbetstid och sköter lite bank och sånt.
 
I lördags var jag och kollade på golfbanan som ligger i närheten, den ser jättefin ut får jag säga. En fin 18-håls och en liten pitch and putt. Den lilla kostar 5 pengar och den stora 25 på vardagar och 33 tror jag att det är på helger. Inte så farligt alls. Banan ligger på gränsen till att det är promenadavstånd. Men det tar ca 45 minuter att gå dit. Alternativet är taxi som är en av de få saker som är ganska billigt i Irland.. På kvällen var det fest då en ur personalen slutade och alla samlades på en pub. Det dracks många öl och jag kom hem med nattbuss vid 4 snåret. Söndagen blev en riktig slödag eftersom jag var ganska trött, jag var ju ute i fredags också. Den kvällen blev ganska lugn även om den också höll på till ca 4. Jag var först hos några av de andra nya och drack lite vin och sen åkte jag till centrum för att träffa några andra. Bla en kille från Seychellerna som är himla trevlig. Vi var på några ställen med en Belgare och några Fransmän. Kul att träffa folk från runtomkring... Jag tog bussen hem då också trots att en av de jag bor med körde bil. Han blev rätt sur när jag inte ville åka med honom eftersom han hade druckit. Gränsen för alkohol i blodet lär vara 0,8 här och han var förmodligen under det men jag gillade det ändå inte vilket han hade svårt att förstå. 
 
Internet är inte på plats hemma än så ännu kan vi inte ringa med Skype eller chatta, men det är på g och jag hoppas det blir klart snart.
 
Om banken vet jag inget nytt ännu. Hoppas på brev från dem när jag kommer hem. Hyra bil koster mellan 25 och 50 per dag för småbilar och det är väl ok. Vad säger du G, ska jag boka? Bokar i så fall från flygplatsen så att man slipper in i stan och köra. Det är väl på söndagen det kan bli aktuellt i så fall. Skicka ett mail eller så kan vi hålla kontakt lite på MSN nu när jag har dator.
 
Vädret  har blivit ganska skönt här nu, när solen tittar fram är det vår i luften. Men framför allt har det slutat att blåsa.
 
Ha det så gott så länge

fredag 26 januari 2007

Fredag

igen. Tiden gar ratt snabbt nu tycker jag. Redan fredag igen och ikvall ska jag forst hem till nagra kollegor och sen ska vi traffa Belgaren som jag bor med och hans Franska polare. Det blir pub och varningen som galler ar att det lar blir ganska blott. Annu blotare blir det sakert imorgon da en i teamet ha sin avskedsfest och alla ska gora sitt basta sa att det blir en kvall han "inte" glommer. Det lar sakert bli kul.
 
Bankaventyret fortsatter. Fick nytt bankpapper fran arbetsgivaren igar tillsammans med lonechecken. Fick ledigt nagra timmar pa em for att ga till banken. Val dar sa kollar jag pa brevet och denna gangen ar adressen ratt stavad. Daremot ser jag att en bokstav i mitt namn ar fel hua... Jag lamnar in allt anda och tjejen bakom disken sager att allt ser bra ut. Men nu ska pappren vidare till huvudkontoret for granskning sa jag hoppas att de inte upptacker felet.
 
Vadret har blivit mycket battre och igar var det varlikt har nar jag gick till banken. Solen sken och det blaste nastan inget, kanonskont. Jag borjar ocksa att lara mig bussarna. Vet nar de bussarna som inte star i tadtabellen kommer osv. Jag kommer att jobba melaln 7 och 4 sa jag kan inte aka med Belgaren utan far ta den tidigaste bussen som ar pa jobbet ca 7.25. Nar traningen ar slut och det riktiga jobbet borjar kommer jag att fa aka taxi som arbetsgivaren betalar. helt ok.
 
Det var allt for nu,
Ha de

onsdag 24 januari 2007

bank igen mm

Nagra rader innan jag gar hem for idag. Kan beratta om mitt bankkonto tex. De ringde fran banken och sa att mitt konto ej var klart pga ett error. Jag undrade vad det var och de forklarade vanligen. Min adress stamde inte.  I rekkomendationsbrevet fran min arbetsgivare stod min adress men den stamde inte med den adress jag uppgivit i min ansokan av konto. Det var EN bokstav fel. EN som i 1. Darfor ar jag tvungen att be om ett nytt brev fran arbetsgivaren som var lite smasur over extraarbetet och dessutom maste jag lamna in en ny ansokan. De ar ganska omstandiga maste jag saga..
 
Annars ar det bra har tycker jag. Jag fattar mer och mer av arbetet och har idag inte bara tittat pa utan hjalpt till med en del saker. En av mina roommates, belgaren, har varit hemma och hamtat sin bil vilket gor att jag far skuss till jobbet pa morgonen. An sa lange har vi samma arbetstider vilket ju ar bra. Far se hur det blir med det sen.
 
Jag har kopt nagra burkar (till vissa lasares gladje) att forvara mat i och har borjat att ha mat med mig till jobbet. I alla fall ibland. Maten pa jobbet ar helt ok men det springer latt upp i ca 6 / 7 euro om dan. Detta plus allt kaffe man dricker gor att det blir ganska kostsamt. Maten har ar inte billig kanske men motsvarande mat pa stan hade sakert kostat det dubbla. Ett meal pa en hamburgerresturang kostar ca 7, dyrare an hemma alltsa.
 
Vadret har lugnat sig och aven om det ar lite kallare nu sa har det slutat blasa och regna sa det ar mycket skonare nu.
 
Inget Internet hemma annu.
 
Slut for idag..
Ha de

måndag 22 januari 2007

Rapport

Mandag och det blaser och regnar. Det har det gjort hela tiden tycker jag sa det ar nog sa det ska vara har. Valdans vilka kunskaper brodern har om Irlandsk ol, inte daligt. Det konstiga ar att pa nagot stalle jag varit pa serverar se bade Kilkenny och Smithwicks. Kanske bara ett satt att lura turister. Murphys har jag kommit over pa bolaget hemma men inte har annu. Carlsberg daremot finns overallt men det vill jag inte ha.
 
Helgen blev ganska lugn och inga stora slag annu. Nagra sma pubrundor ar allt det blivit so far. Var pa banken och loste in checkarna i fredags och passade pa att fraga om mitt bankkonto var klart. Den fragan kunde naturligtvis inte stallas till tjanstemannen i kassan utan jag fick stalla mig i en ny ko for att ta reda pa det. Har kunde de inte hitta mig i datorn men han ringde ett samtal och lovade att jag skulle bli uppringd pa mobilen inom en halvtimme vilket jag saklart inte blev. En finsk tjej intill hade samma problem men hon var tvungen att ga till ett annat bankkontor for att fa svar pa fragan. Mycket ar ganska krangligt har far jag saga. Jag ska vanta nagra dagar och se om jag blir uppringd eller kanske far ett brev fran banken. Annars far jag val ringa upp sjalv sa smaningom.
 
Jag sitter fortfarande bredvid och kollar och lyssnar nar en annan kille jobbar och det ar inte helt latt vill jag pasta. Jag har fatt en manual for jobbet som ar tre ar gammal och mycket i den stammer inte langre. Dessutom ar den skriven av nagon som inte haft nagon pedagogisk formaga over huvud taget sa den ar i princip helt obegriplig. Nar jag fragar far jag mest axelryckningar till svar. Standardsvaret ar att man lar sig jobbet sedan under tiden man jobbar. Men det ar lugnt. Flera jag talat med kunde i princip inget alls nar de borjade och jag tycker att mina forkunskaper ar ok sa det loser sig sakert.
 
Internet hemma ar inte annu pa g tyvarr men jag kobbar pa det och hoppas att det snart ska vara igang. Da kan vi halla kontakt med Skype osv.
 
Har hort mig for lite om golf och det ligger tva banor ganska nara dar jag bor, tror att jag kan ga dit tom. Det ar jattefin banor sags det och de har aven  pitch and putt. Ska knalla dit till helgen och kolla hur dets er ut och hur det funkar. Kolla har den som ar intresserad   http://www.castleknockgolfclub.ie/  eller http://www.golfdublin.com/elmgreen/default.asp .
 
Det var allt for nu,
Ha de
 

fredag 19 januari 2007

pubar o ol

I eftermiddag har jag fatt lite ledigt for att ga till banken och losa in de dar checkarna. Sa jag smet ivag lite for att skriva ett par rader pa bloggen innan jag sticker. Fick post hemifran igar, tack bror. Extra kul med det lilla usb-minnet, var fick du det ifran? Ar det jobbet? Det verkar som den "riktiga" utbildningen for mig startar nasta vecka. Hittills har det mest varit att lara sig verktygen vi anvander for att losa problemen med. Kanns helt ok och jag tycker att det verkar ratt kul.
 
Har du fatt det dar kortet annu mamma?
 
Ikvall blir det pub med pengar pa fickan och i morgon ar det en inflyttningsfest att ta del av och sen blir det pub igen. Ar lite missbelaten med olen har faktiskt. Guinnes finns saklart overallt men utover det tycker jag mest det finns tyska, danska och amerikanska ol. Smithwicks ar en irlandsk som jag gillar men tex kilkenny ar svar att hitta. Konstigt.
 
Ha de

torsdag 18 januari 2007

pengar och skatt

Idag har jag fatt min andra lonecheck och aven en check for omkostnader. Omkostnaderna for att flytta till Irland ersatts med 1200 Euro mot kvitton vilket val ar ganska ok och den summan delas upp pa tre utbetalningar. 400 nu, 400 efter fyra manader och de sista 400 efter atta manader. Fick ocksa mitt pps-nummer igar och idag fick jag blanketten for skatt och har fyllt i den och ska posta den till skattekontoret. Innan man star pa ratt skatteavdrag galler nagot som heter emergency tax reduction som ar pa 44%. Sa darfor ar det viktigt att fa ordning pa det dar sa fort som mojligt. Den skatt man betalt for mycket far man dock tillbaka. I morgon ska jag gora ett nytt forsok att losa in min tre checkar pa banken opch hoppas att det gar bra. Kassan ar annrs ganska skral och det har hittills kostat ca femtontusen svenska att ta sig hit, betala hyra och en deposit pa en extra manadshyra mm.

Detta var bara ett kort brake sa nu atergar jag till traningen.

Ha de

onsdag 17 januari 2007

Rutin

Inte mycket att saga mer an att det borjar bli lite rutin over det har. Fortfarande "utbildning" pa jobbet. Sitter just nu med en kille och foljer hans arbete. Kanns lite dumt eftersom jag formodligen inte ska arbeta dar. Men man lar val sig alltid nagot. Efter jobbet blir det bussen hem eller till affaren forst. Lite mat och sen kanske ut en svang pa stan. Gar upp ca 06.15 pa morgonen och brukar hanga vid busshallplatsen vid ca 7. Ibland kommer det en buss inom fem minuter men ibland tar det 25. Verkar vara lite hur som helst med tidtabeller. Jag smet ifran lite for att kolla mail och passar pa att skriva detta. Inget internet hemma annu...
Ha det

måndag 15 januari 2007

Idag pa jobbet

Idag har det inte hant mycket. Eller snarare sa gott som ingenting. Jag har bara suttit och vantat tillsammans med de andra utan att gora mer an att surfa lite planlost pa natet. Har i alla fall fatt reda pa vad jag ska gora nar jag borjar att jobba. Det blir teknisk support till ett stort Europeiskt foretag med ca 8000 anstallda bara i Sverige. De sager har att just den rollen ar bland de tuffaste och den med mest jobb. Vi far val se hur det kommer att ga. Men jag tror att det blir ratt kul. Vi ar tre i gruppen som ska inga i just detta team.
Annars ar det lugnt har tycker jag. Det har slutat blasa eller i vart fall lugnat ner sig en del. Jag var pa det stora kopcentrat igar som lar vara Europas storsta och handlade lite mat osv. Stallet ar gigantiskt stort med mangder av butiker. I lordags var jag ute med nagra kollegor pa en liten pubrunda och det var helt ok. Fick ocksa lara mig att det gar nattbuss till omradet dar jag bor sa aven om det inte blev sa sent i lordags sa finns mojligheter att det kan bli det langre fram. Som jag sa innan idag hoppas jag att jag kan fa igang internet hemma senare i veckan sa da ska jag ocksa lagga ut lite bilder pa hur jag bor och fran omgivningen. Oops, nu kommer faktiskt lararna in igen.
Ha de!!

Pa jobbet igen

och det blir bara ett kort meddelande nu. Hoppas jag far igang internet hemma i veckan sa det blir lattare att halla kontakt.
Ha det sa lange
 

fredag 12 januari 2007

forsta veckan klar

Idag var dagen for att ordna pps-nummer och bankkonto. Jag har dessutom fatt min forsta paycheck sa den skulle losas in men det skulle ju bli det latta. Vi hade fatt ledigt fran jobbet pa morgonen for att fixa det dar. Redan igar var jag och en kollega och letade reda pa det dar kontoret dar man far pps-numret och vi tog ocksa reda pa var banken vi skulle till fanns. Darfor var det latt att hitta idag och redan kl 9 stod jag utanfor kontoret. Kontoret ligger bakom en stor byggnad vid det gigantiska kopcentret i Blanchardstown. Det var latt att ta sig dit, jag behovde bara byta buss en gang. Visserligen var den forsta bussen forsenad men jag behovde bara vanta en halvtimma ca. Den andra bussen var nog lite sen den med men 20 minuter ar ju inget.. Kontotet skulle enligt upplysning vi fatt oppna kl 9 men skyltar pa dorren talade om att 9, 30 var tiden som gallde. Nar de val oppnade rusade alla som statt utanfor och vantat in. Att jag och kollegan var forst hjalpte foga for alla sprang om oss och de visste dessutom vart de skulle vilket inte vi visste. Vi blev i alla fall anvisade att koa utanfor en dorr och nar vi val kom fram blev vi tilldelade varsin blankett att fylla i och ett konummer. Sen gick det snabbt, vi fyllde i blanketten och lamnade in den tillsammans med alla viktiga dokument vi hade med oss. Det var dokument om var vi bodde och jobbade mm. Beskedet vi fick med oss var att det skulle ta nagra dagar och ett brev med vara nya "personnummer" skulle komma hem med posten. Finskan som jag delar hus med sa visserligen att hon fick vanta pa sitt ca en manad men jag tror inte att myndighetspersonerna far med osanning....

Darefter gav vi oss ivag till AIB bank dar vi skulle oppna varsitt bankkonto och losa in vara checkar. Dar var saklart ocksa ko men efter ca en timme hade vi fatt blanketter att fylla i och lamnat in dem tillsqammans med nagra brev fran arbetsgivare och hyresvardar. Viktigt var ocksa den kopia pa senaste gasrakningen jag fatt av min hyresvard. Utan en san kunde ju banken inte vara saker pa att jag verkligen bodde dar bade jag, min arbetsgivare och hyresvard sager att jag bor. Men, trot om ni vill, det gick bra. skulle bara ta nagra dagar sa de.

Da var vi nastan klara, bara losa in checken ocksa och sen tillbaks till jobbet. Klockan var bara halv tolv sa vi borde hinna ata innan eftermiddagslektionen borjade. Checken som var stalld till mig var AIB-banks egna men av nagon anledning som vi inte fattade gick den inte att losa in den pa det har kontoret. Kontoret som kunde losa in checken lag pa en annan adress. OK tankte vi. Vi sticker val dit da aven om lunchen blev lidande. Sagt och gjort, en vanlig vakt pa kopcentret upplyste oss om var i stan gatan med bankontoret fanns. Tyvvarr i en annan del av stan. Jag beraknade att vi skulle kunna vara dar om ca 90 minuter. Tji fick vi.

Upp pa buss 39 och ivag. 39an har jag akt med innan sa jag vet hur den kor sa vi var lugna. Problemet var bara att jag inte alls kande igen mig och efter att ha talat med den trevlige Indiern pa satat bakom mig fick vi klart for oss att vi akte at fel hall. Fattar inte hur det gick till da jag gatt pa samma buss vid samma hallplats innan. Naval, det var bara att aka med till andhallplatsen och sedan aka med vandande buss tillbaka. Tror att klockan var en stund efter ett nar vi kom till centrum av Dublin och borjade leta efter buss 20b som vakten sagt att vi skulle ta. Hittade den efter en kvart och behovde bara vanta ca 10 ninuter innan den kom. Efter att ha akt ca 10 minuter borjade jag tala med en aldre Irlandsk man pa satet intill och han upplyste oss om att med denna bussen skulle vi inte komma till bankkontoret som han kande val till. Han gav oss radet att hoppa av och ta buss 27 istallet och be chaufforen att slappa av oss vid rondellen si och sa.... Nu var klockan alldeles for mycket sa vi beslutade oss for att strunta i banken idag och istallet ta oss tillbaka till jobbet. Tva bussar oxh 90 minuter senare gick vi in i lektionssalen dar lararen var i full gang att prata om dns-servrar. Vi hade missat en hel del men klarade anda provet vi som avslutade dagen utan problem. Tror jag i alla fall. Men det kandes latt.

Nu ar klockan snart 7 och jag har inte atit sen i morse sa nu ska jag ha lite mat och ett par ol tror jag. Jag akte in till city efter jobbet och stannar har ikvall nagra timmar. Pubarna stanger 11 och sista bussen gar vid den tiden ocksa sa senare an sa lar det inte bli.

Ha de sa bra alla....

tisdag 9 januari 2007

Testar

att blogga fran mailen och det gick ju bra. Det betydar att jag kan uppdatera oftare. Om jag orkar vill saga.
Tja

Intenetcafe

Idag akte jag direkt fran jobbet till centrum och hittade ett internetcafe. Dar jag bor finns inte internet annu men vi ska fixa det om ett par veckor. Sen lar det formodligen ta sin tid innan vi far det installerat men hoppas att det kommer att funka, annars flyttar jag. Men det ar lugnt, har finns gott om bostader.

Ska jag beratta lite om hur jag bor och jobbet nu da. Borjar med bostaden. ca en kvart med buss utanfor City ligger Castlenock som ar en liten forort med mest villor och radhus. Det ar ett lugnt omrade och jag bor ett par minuters promenad fran huvudgatan sa jag har nara till bussen som tar mig till jobbet eller till city. Langs huvudgatan finns nagra affarer och ett par pubar ocksa sa det ar nara till allt. I huset bor jag, ett finskt par och en kille fran Belgien. Valde avsiktligt ett hus utan svenskar for att fa mer mojlighet att tala engelska. Alla ar helt ok men jag traffar mest Belgaren da han och jag har samma arbetstider. Han jobbar pa att stalle nara mitt sa vi tar bussen tillsammans. Den finska killen jobbar natt sa honom ser jag inte sa mycket av och hans tjej jobbar fran fem till ett sa henne ser jag heller inte till sa mycket. Det ar alltsa alltid nan som sover i huset sa darfor ar alla tysta och lugna vilket passar mig fint. Det ar heller ingen trangsel till dusch eller kok. Castlenock ligger jattebra till tycker jag, det tar ca 15 minuter med bussen till jobbet pa morgonen och bussarna (tror jag) gar ofta pa morgonen och eftermiddagen, helt ok. Finnen som jobbar natt har det varre dock. Hans tider stammer inte alls med bussar sa han gar till jobbet, tar ca en timme. Inget kul.

Jobbet bestar just nu av utbildning. Den ar helt pa engelska och det ar inga problem alls faktiskt. Eleverna ar finnar och svenskar huvudsakligen och alla talar engelska pa lektionerna. Pa raster blir det ocksa mest engelska om man inte rakar fika med bara svenskar. Utbildningen ar an sa lange inga problem. Vi har gatt igenom ett program som foretaget anvander for intern kommunikation och det funkar i princip som andra liknande program jag anvant tidigare sa det ar latt. Vi har borjat lite idag med utbildningen som vander sig mot kunder och det ar inga problem med det heller.

Jag tror att jag har samlat ihop alla papper som behovs for pps-nummer och for bankpapper nu och pa fredag ska jag till skattekontor och bank for att fa sant fixat vilket inte ar helt latt. Jag ska forklara.

Forst maste man ha ett jobb, det ar steg ett. Sen maste man ha ett papper fran arbetsgivaren som garanterar att man faktiskt jobbar dar. Det pappret maste man ha for att hyresvarden ska kanna sig trygg och vilja hyra ut. Nasta steg ar ett pps-nummer som ar typ sjukforsakringsnummer i sverige. Det far man av skattekontoret OM man har ett papper fran arbetsgivaren som garanterar att man jobbar. Det ar inte samma papper som man tidigare var tvungen att ha till hyresvarden. Pa skattekontoret maste man ocksa ha ett papper fran hyresvarden som garanterar att man bor pa fast adress och dessutom maste man visa upp nagon slags rakning som ar adresserad till adressen dar man bor som ytterligare bevis. Det gar bra med en elrakning eller liknande. En sadan rakning har man ju inte. El och gasrakning kommer varannan manad sa da far man vanta pa en sadan. Om inte hyresvarden ar snall och later en lana en gammal rakning vilket jag fick. Med dessa papper i handen gar man till skattekontoret och far ett pps-nummer. Det tar bara nagra veckor i basta fall. PPS-numret lamnar man sedan till arbetsgivaren. Utan pp-snummer maste man betala mycket hogre skatt sa man vill ha det dar numret sa fort som mojligt. Man far visserligen tillbaks den skatt man betalt for mycket sa smaningom. Nar man val har fatt det dar pps-numret sa tar man med sig alla papper igen och gar till banken. Ar personalen pa banken pa gott humor, och det ar de ibland, kan man fa ett bankkonto och kanske nagot slags bankkort. Det tar bara nan vecka. Har hort vissa beratta att hela den har proceduren kan ta flera manader om man har otur. Sen ar det sakert nat mer man ocksa maste ordna, vi far val se hur det gar. Jag tror att proceduren ovan stammer men jag garanterar inte for dig som laser detta att gangen ar den ratta.

Jag kan inte blogga fran jobbet. Sidan ar pa nagot satt sparrd dar men e-post gar bra sa maila om det ar nagot. Det kan jag svara pa nastan direkt. Det ska ga att blogga via e-post ocksa har jag for mig. Ska lara mig hur man gor sa det blir lattre att skriva nya inlagg aven fran jobbet.

Nu tror jag att det ar dags for en guinnes och nagot att ata. Ha det gott och fler rapporter kommer.

fredag 5 januari 2007

Bussar

Visserligen har jag inte lärt mig systemet de har här för busstrafiken, om de nu har något, men det verkar helt obegripligt. Hittade efter mycket frågande ett ställe där bussen jag skulle med utgick från och sen tog det ca en timme att ta sig ca en mil till platsen jag skulle träffa den där killen på och då var resan bara på ca en mil. När jag sen skulle hem steg jag på bussen på samma ställe som jag stigit av den innan. Inte andra sidan gatan som det brukar vara hemma. Sen körde den dessutom en annan väg tillbaka. Så om man hoppar av en buss på gatan kan man inte vara säker på att den går tillbaks igen samma väg. De verkar köra i cirklar på något sätt. Bussen som går mellan arbetsplatsen och stan som jag åkte hem med idag har jag fortfarande inte hittat hållplats att stiga på vid när jag ska till jobbet. Får leta en stund till i morgon.

Annars verkar det vara en kul stad med som jag sa innan en himla massa folk. De flesta verkar dock vara ca 25 år gamla. De lite äldre Irländarna har åkt från ön för länge sedan och lämnat de unga kvar. Sen finns det hur mycket utlänningar som helst här i den där åldern. Man hör språk från hela Europa på gatorna. Fräckt. Ska bli en ny erfarenhet att se hur det är att vara utlänning själv. Mycket är svårt tror jag. Som tex humor. Såg ett tv-program på en pup igår. Det var en Irländsk komiker och alla skrattade hjärtligt men jag hajjade i princip nada. Orden förstod jag men inte ironin bakom. Är nog som att titta på "macken" tex för en utlänning hemma, -hej dö hej dö. Hur roligt är det egentligen och försök att översätta det så att det blir roligt så får du se?

Har köpt simkort till mobilen och här kommer mitt nya nummer. För att inte få massa telefonspam efter att ha skrivit ett telefonnummer så här på nätet så skriver jag inte de sista två siffrorna. Byt ut xx mot det år jag är född så blir det rätt. För du vet väl hur gammal jag är, eller hur? Här är numret 00353 857 0516xx.

I morgon ska jag kolla efter någonstans att bo. Det går säkert att fixa snabbt hoppas jag.

On site

Nu ar jag nyss hemkommen fran det som ska bli mitt nya jobb. Sitter vid en lanad dator, som du ser saknas prickar men du kan sakert lasa anda. Var ute och gick runt pa stan nar jag kom igar kvall. Sag inte sa mycket for det var morkt men en himla massa folk fanns det overallt.

Att sova pa vandrarhem med flera framlingar i rummet var ocksa en ny grej. Lite bokigt att halla koll pa sina prylar far jag saga och jag sov inte heller alltfor bra. Holl faktiskt pa att forsova mig ocksa da jag stallt om klockan forst till ratt tid och sen till GMT tid. Klockan rattade sig da automatiskt och stallde sig alltsa en timme fore GMT. Killen i sangen under vackte mig nar han gick upp inte alltfor tyst sa jag vaknade bara en halvtimme efter jag tankt mig.

Tog en taxi till jobbet i alla fall och dar var vi en massa nykomlingar som hade lite allman genomgang bara, sa det var en lugn forsta dag. Akte buss tillbaks till centrum efter att ha kakat lunch pa jobbet. En himla massa trafik kan man saga, ryktet ljuger inte. Steg av bussen och gich en halvtimme ca for att komma till vandrarhemmet och det ar sa sanslost mycket folk overallt sa det ar inte klokt. Som stroget i Kopenhamn en sommardag med fullt av turister. Verkar var en klart cool stad.


Nu ar jag tillbaks pa vandrarhemmet och ska lagga mig och sova en stund och lite senare ska jag ivag till Blanchardstown dar en arbetskamrat har bosatt sig och vi ska kolla runt och ta en ol hoppas jag. Och kaffe, har inte hunnit fa i mig nagaot idag och har faktiskt lite huvudvark vilket tyder pa koffeinbrist.

Ha det bra alla...

onsdag 3 januari 2007

Klar

för avfärd. Väskan packad och allt papperskör klart. Mycket är det, betydligt mer än man tror men nu är det klart. Därför har jag med gott samvete blivit bjuden på och accepterat en irish tillverkad med tee vad det nu kan heta då. I morgon bitti kör jag och ställer bilen på långtidsparkering och skickar sen in papper för avställning och därefter tar jag tåget till flyget.

Se nu till att ni laddar ner och installerar Skype. Det är det enklaste och bästa sättet att kommunicera och dessutom helt gratis. Lägg sen till mig som kontakt, jag heter vispop1. Skaffa gärna ett headset och kanske också en webbkamera så kan vi både prata och se varann. Det är billigt hos tex Clas Olsson.

Ha det bra och nästa gång jag skriver gör jag det från Irland, tja...